55. Arctic Lapland Rally 16.-18.1.2020

SM-kauden avaus onnistui Kasilta Tunturirallissa

SM-rallikausi 2020 starttasi jälleen käyntiin Arctic Lapland Rally:n merkeissä 16–18. tammikuuta 2020. Järjestyksessään 55. Tunturiralli ajettiin jo aiemmilta vuosilta tutuksi tulleilla Rovaniemi-Kemijärvi ympäristön lumisilla rallireiteillä. Napapiirin ralliseikkailuun starttasi yli 130 autokuntaa, joista kovatasoinen SM1-luokka keräsi selvästi eniten osanottajia osallistujamäärän noustessa kolmeen kymmeneen.

RallyTeamKasingin kuski-kartturi pari Kasi ja Ania starttasi reitille lähtönumerolla 9. Kotiin tuomisena 200 EK-kilometriä tarjonneesta rallista oli yleiskilpailun 7. sija, sekä kovatasoisen SM1-luokan 6. korkeimmat SM-pisteet.

Kilpailun ensimmäisenä ajopäivänä perjantaina sää oli loistava. Pito oli tasainen jäisillä teillä, ja muutenkin ajo-olosuhteet olivat mitä parhaimmat rallikauden avaukselle. Nyt ei pakkanenkaan ollut kilpailijoiden riesana. Perjantaina ajettiin 88 EK-kilometriä, ja yötauolle siirryttäessä Kasi oli sijalla 8.

– Kisapäivä sujui hienosti. Edeltävän viikonlopun testeissä löysimme ajamiseen uusia juttuja, ja kellokin näytti tykkäävän. Tämä näkyi heti avauspäivän ajossa, kommentoi Kasi tuntemuksiaan yötauolle siirryttäessä.

Lauantaina oli luvasa reilut 110 EK-kilometriä, Aamun alkoi yli 42 km Siikakämällä, joka oli samalla rallin pisin erikoiskoe. Se herätteli miehistön heti aamusta. Iltapäivällä alkoi ennakoitu lumisade, ja kilpailun kolmella viimeisellä EK:lla näkyvyys oli paikoin todella huono, ja pito vaihteli jäästä lumipöperöön.

Ajokeli laittoi niin ajamisen kuin nuotinluvun koetukselle, mutta parista läheltä piti tilanteesta huolimatta selvittiin maaliin.

– Tulos tyydyttää kovassa seurassa ja antaa hyvän avauksen SM-kauteen, summasi Kasi tyytyväisenä kahden päivän saldoa Rovaniemellä kilpailun maalissa.

Kauden seuraava SM-ralli ajetaan Mikkelissä helmikuun 7.-8. päivä.

Teksti: Tiedotus|RallyTeamKasing

Kuvat: samzon.kuvat.fi, RallyTeamKasing