ENSET OY SM-Ralli 11.6.2016, SM1 Jukka & Henkka

Sastamalan SM-rallissa mentiin isoa kovaa

Rallin SM-sarjan kesäkausi avattiin Sastamalan ja Huittisten ympäristön vauhdikkailla sorateillä. Auringon ja välillä sadekuurojen säestyksellä yhden päivän aikana tempaistiin yhdeksän erikoiskoetta. Vaativa reitti karsi kilpailijoita rankalla kädellä. Rally Team Kasingin miehistö Jukka Kasi ja Henri Ania kurvailivat rallin läpi maltilla ja sijoittuivat kovatasoisessa SM1 -luokassa sijalle kymmenen.

Ensimmäinen rypistys ennen huoltotaukoa oli neljän erikoiskokeen mittainen. Taukotilanteessa Jukka oli luokassaan loppusijoitusta vastaavalla sijalla kymmenen.

-Pätkät olivat paikoin todella nopeita. Reitillä oli paljon paikkoja joissa sai vetää pitkät matkat isolla vaihteella kaasu pohjassa. Nyt pitkillä suorilla meillä tuli huiput vastaan hieman liian aikaisin. Täytyy kyllä myöntää, että vähäisten treenien jälkeen jarrutuspaikat kovasta vauhdista olivat varsinkin kisan alussa pahasti hukassa, kuvaili Jukka huoltotauolla.

Huoltotauon jälkeisellä kiirustaipaleella Jukan sijoitus luokassa putosi pykälällä. Neljällä viimeisimmällä pätkällä Jukka otti tiukan matsin Skoda Fabiaa kuljettaneen Jarmo Bergin kanssa.

-Olin ennen viimeistä erikoiskoetta takaisin kymmenentenä, mutta Berg oli takana vain parin sekunnin päässä. Päätin lisätä vielä vauhtia. Se onnistui mukavasti ja saatiin vielä lisää eroa Bergiin.

-Kesäkausi on avattu ja auto on ehjä. Ajamattomuus kovavauhtisilla sorateillä tuntui epävarmuutena ja se näkyy lopputuloksessa. Jos vain kerran roikutettiin oikein kunnolla etupyörää ilmassa, niin silloin on menty liian hiljaa. Parempi kuitenkin näin, että auto säilyi ehjänä pian alkavia kesätreenejä varten. Kokonaisuutena kesän avauksesta jäi hyvä mieli. Tuloksellisesti SM-pisteitä jaettaessa sijoitukseen 9 (=SM1- luokka) on oltava tyytyväinen.

Seuraava SM-ralli päästellään vasta elokuussa Turussa. Jukan ja Henrin kesätreenit alkavat kuitenkin hyvin pian.

-Talvella kun täytin 50 vuotta, tuli ajatus, että sitä voisi juhlistaa ralliin liittyvällä asialla. Lyötiin päätös lukkoon ja heinäkuun lopulla ajamme Jyväskylässä Suomen MM-ralli NESTE OIL. Sitä ennen pitää saada lisää luottoa tekemiseen. Jyväskylässä tähdätään ehjään kisaan, jota kautta saamme lisää kokemusta ennen syksyn kahta viimeistä SM-rallia.

Teksti ja kuvat: JiiVee Korpela