NESTE RALLY FINLAND 28.-31.7.2016

Jukka sovitteli Neste Rallissa ajolinjat WRC-luokan mukaan urille

Rally Team Kasingin kuljettajakaksikko Jukka Kasi ja kartturi Henri Ania nostivat viime viikonloppuna rallikokemuksensa uudelle tasolle. Jukka ja Henri osallistuivat Suomen MM-ralliin ja kurvailivat Neste Rallin läpi miehekkäällä otteella. Miehet sijoittuivat Ford Fiesta S2000 -autolla RC2 -luokassa sijalle 12. ja olivat rallin nopein S2000 -luokan autoa käskenyt miehistö. RC2 -luokkaan osallistui 30 autokuntaa, joista kolmella oli S2000 -luokan laite. Muu kalusto edusti tehokkaampaa R5 -luokan rallikalustoa. Brittikuljettaja Kris Meeken valloittaessa rallin ykköstilan Jukka ja Henri kurvailivat yleiskilpailussa sijalle 26.

Neste Ralli lämmiteltiin käyntiin nuotitusjakson päätteeksi viime torstaina illansuussa. Päivän ainoa erikoiskoe oli keskellä Jyväskylää ajettu Harjun perinteinen 2,4-kilometrinen kaupunkirykäisy. Lähes hellelukemissa heilunut lämpötila oli houkutellut rallikansaa ihmismuuriksi koko Harjun kiirustaipaleen varrelle.

-Harjun erikoiskoe oli MM-rallin ensikertalaiselle vaikuttava kokemus. Rinteillä oli valtavasti ihmisiä, eri maiden lippuja heilui reitin varrella ja ajettavana alustana vuoroin asfalttia ja soraa. Lähtökaaren alle ajaessa vähän jännitti. Kun lähtölupa tuli, jännitys katosi ja päivällä tehdyt nuotit osuivat hienosti kohdalleen. Yllätyin vauhdistamme. Varsinkin Harjulle nousu meni hienosti, tunnelmoi Jukka Neste Rallin avausta.

Jukan suoritus ei ollut pelkkää hyvän olon tunnetta. Kellot näyttivät tasa-aikaa rallin SM-sarjaa johtavan Juha Salon kanssa. Edelliseltä sijalta vain 0,1 sekunnin etumatkalta löytyi takavuosina Jyväskylässä palkintopallia hätyytellyt ja monet MM-rallit kokenut Janne Tuohino.

Perjantaina rallikaravaani suuntautui perinteisille sorateille. Päivän urakkana oli 11 kiirustaivalta viimeisen ollessa torstain tapaan Jyväskylän Harjulla.

-Aamupäivän lenkki oli tuntuman ja oikean rytmin hakemista. Ajoimme tarkasti ja yritimme välttää reitillä irtokiviin osumisia. Päivän neljännellä pätkällä Surkeessa pyörä osui kiveen ja rengas tyhjeni. Onneksi olimme ihan pätkän loppupuolella ja selvisimme tyhjällä renkaalla maaliin. Pätkän tuloksessa rengasrikko näkyi lisäsekunteina.

-Perjantaina iltapäivällä muutimme ajamisen luonnetta. Lähdimme tietoisesti oppimaan WRC-autojen piirtämiä ajolinjoja. Ne poikkesivat siitä mihin olemme tottuneet. Kun vain luotti ammattimiesten tekemiin uriin, vauhti kasvoi ja omaan ajoon löytyi rohkeus mennä kurveihin kovempaa. Illalla kun lähdimme Harjun pätkälle, viretila oli tosi hyvä. Pystyimme puristamaan Harjulla muutaman sekunnin pois edellisen päivän ajasta, tiivisti Jukka perjantain 146 erikoiskoekilometriä.

Lauantain suurin uutinen Neste Rallissa oli kisan voittaneen Kris Meeken hurjat pohjat päivän avauksena vedetylle Ouninpohjan erikoiskokeelle. Vähän myöhemmin erikoiskoe keskeytettiin italialaiskuljettajan ulosajon vuoksi.

Ajoimme Ouninpohjan läpi nuotinlukuna. Seuraavalla pätkällä Päijälässä saimme heti hyvän ”tatsin” päälle. Koko lauantain pystyimme pitämään yllä sitä vauhtia minkä saavutimme perjantaina iltapäivän lenkillä. Huomasimme päivän mittaan, että Tommi Mäkisen Jyväskylään ilmoittama japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta jäi meidän ajoista. Lisäksi pystyimme pitämään eron edellä olevaan Janne Tuohinoon samoilla sekunneilla.

Lauantain kahdeksan erikoiskokeen jälkeen sunnuntaille jäi vain kaksi lyhyehköä pätkää, jotka molemmat ajettiin kahteen kertaan.

-Ensimmäinen pätkä sunnuntaina ajettiin vielä tosissaan kilpaa. Olimme Tuohinoa ja Katsutaa nopeampia. Kolme viimeistä erikoiskoetta otimme täysin varman päälle, koska ylemmäksi emme voineet nousta, eikä takana ollut uhkaa meidän sijoitukselle. Kokonaisuudessaan sunnuntai oli enemmän sellainen median ehdoilla rakennettu päivä. Kisakilometrejä kertyi vain reilut 30 kun niitä oli rallissa siihen mennessä ajettu karvan alle 300 kilometriä.

-Neste Ralli oli mahtava kokemus. Saavutimme rallista sen mitä lähdimme Jyväskylästä hakemaan – ehjän kisan kautta maalikorokkeelle ja paljon lisää itsevarmuutta ja vauhtia tuleviin ralleihin. Ehjän paketin varmisti hienosti toiminut auto. Eero Räikkösen porukka oli laittanut Fiestan siihen kuntoon, että siinä ei ollut pienintäkään ongelmaa koko rallin aikana. Jyväskylästä tuli kokemusta nopeista ralliteistä kolmen SM-rallin verran. Seuraavaan SM-ralliin voi taas lähteä vähän viisaampana, Jukka paketoi Jyväskylän MM-rallin tunnelmat.

Seuraava SM-ralli ajetaan elokuun 19.-20. päivinä Turun ympäristössä.

Teksti: JiiVee Korpela