Pohjanmaa Ralli 6.-7.3.2015

Pohjanmaa rallissa kauden parasta vauhtia – luokan viides

Rallin SM-sarjan kolmas ja ”talvikauden” hyvästellyt Pohjanmaa ralli ajettiin kaksipäiväisenä koitoksena. Kilpailun lämpiö sijaitsi Seinäjoen Sorsanpesällä, josta reitti suuntautui maakuntaan.  Rallin avauspäivänä perjantaina päästeltiin kaksi alkuperäisestä vähän lyhennettyä rykäisyä Ylistaron suunnalla. Tiet lakialla olivat vielä päivän nuotitusjaksolla syksyisen kuraiset. Illan pieni pakkanen pelasti paljon. Tiet kestivät rallin raapaisut kohtuudella.

Team Kasingin miehistö, ykköskuljettaja Jukka Kasi ja kartturi Henri Ania aloittivat SM2 -luokan pistejahdin joustavasti. Ensimmäisellä pätkällä Kasin Mitsubishi Lancer Evo IX liikahti luokan neljänneksi nopeimmin. Toisella kiirustaipaleella sijoitus oli viides, mutta vain 0,7 sekuntia neljännestä sijasta. Yötauolle miehet siirtyivät luokan neljänsinä.

-Päivän nuotitusjakson jälkeen odotin illan kierrokselta paljon pahempaa kuin mitä se sitten oli. Lähdimme ykköspätkälle sprinttifiilingillä heti alusta alkaen reippaalla vauhdilla. Se toimi. Sijoitus ykköselle oli kauden paras avaus. Kakkospätkällä laskimme vähän vauhtia sillä ajatuksella, että olemme mukana hyvissä asemissa kun lähdetään lauantain pätkille, summasi Jukka rallin avausta.

Lauantain neljän erikoiskokeen lenkki kiersi Töysän ympäristön maastoissa. Siellä riitti vielä jäistä tienpohjaa ja lunta kunnon penkoiksi saakka. Penkkojen pitävyyttä päivän aikana kokeili useampikin autokunta, Jukan ja Henrin miehitys mukaan lukien.

Toisen päivän avaus oli miehekäs liki 30-kilometrinen puristelu, jossa kylmempikin kuski sai hien pintaan. Jukalla oli vauhti päällä ja tuloksena viides sija vain sekunnin neljännestä sijasta. Seuraavalla pätkä hyvä vire jatkui, mutta massiivinen lumipenkka otti omansa.

-Lauantain lenkillä lähdimme ajamaan luokan nelostilasta. Kolmospätkä meni hyvällä fiilingillä ja sama jatkui nelosella. Olen kauden aikana oppinut, että pitää tohtia tarjota vähän auton keulaa sisäkurvin penkkaan. Se on toiminut hyvin. Nyt vain sattui niin kova suojaluminen penkka, että keula toppasi siihen kuin seinään. Auton perä osui toiselle puolelle penkkaan. Jouduimme hetken vekslailemaan, että saimme keulan taas oikeaan suuntaan, kuvaili Jukka reilun puolen minuutin aikatappiota, joka pudotti sijoituksen viidenneksi.

Rallin viides eli lauantain lenkin kolmas pätkä oli sitten koko kisan viimeinen, syystä että kilpailun johto perui viimeisen erikoiskokeen. Se oli sama kuin päivän avauspätkä. Päivällä alkanut vesisade pehmitti jo valmiiksi kuluneen tien liian heikkoon kuntoon.

-Ajoimme viidennen pätkän alussa ehkä liian varovasti. Lisäksi teimme väärän rengasvalinnan. Vauhti jäi vähän vajaaksi, mutta pidimme vielä toiveita neljännestä sijasta.    Tiesimme mitä rengasta pitää laittaa alle viimeistä pätkää varten. Niitä renkaita ei kuitenkaan enää tarvittu, kun tuli tieto viimeisen pätkän perumisesta.

-Vaikka nyt jouduimme tyytymään viidenteen sijaan, koko ralli oli positiivinen kokemus. Saimme mukavasti SM-pisteitä ja mikä parasta pystyimme keräämään niitä myös tiimikilpailuun. L.A.D. -Service -tiimi, jossa ajamme Joni Nikon kanssa, on talvikauden jälkeen tiimikilpailun toisena.

Talven kolmen osakilpailun jälkeen Jukan sijoitus SM2 -luokassa on viides kun SM-pisteille on yltänyt yhteensä 16 kuljettajaa.

-Olen nyt talven jälkeen itseni kanssa sinut ralleissa. Vauhti on kasvanut ja se tulee myös kasvamaan. Ennen kesän ralleja meillä on Henrin kanssa vähän tekemistä nuottien suhteen. Niissä on liikaa tarinaa kun vauhti nousee.

-Jos ei jotakin sopivaa testikisaa löydy ennen kesäkuun puolta väliä, niin seuraavan kerran ajamme rallia Joensuun SM-rallissa kesäkuun 12.-13. päivinä.

Teksti: JiiVee Korpela