SM Itäralli 28.-29.2.2020

Jukka Kasi top 6 Itärallissa – samalla sijalla kevättauolle SM1-luokassa

Kauden kolmas rallin SM-osakilpailu ajettiin Joensuussa hienoilla ja vauhdikkailla teillä. Vauhtia, mutkaa ja ylityksiä riitti jälleen Itä-Suomen maisemissa. Tänä vuonna Itärallin reitti oli lähes viime vuoden toisinto, sisältäen 5 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 100 km. Jukka Kasi kartturinaan Henri Ania ajoivat talvikauden päätöskilpailussa talvikauden parhaaseensa, sijoitus SM1-luokan kuudes.

Perjantain nuotituspäivä aukeni hienossa keväisessäkin pakkassäässä. Viime viikkojen lämmintä säätä seurannut pakkanen oli kovettanut tiet koviksi mutta myös hyväpintaisiksi. Luvassa oli talviralli vähäisestä lumesta huolimatta.

Itäralli starttasi lauantai aamusta hyvissä olosuhteissa ajetuilla kahdella erikoiskokeella yhteismitaltaan 26 km. Pari Kasi-Ania ajoivat avauspätkät ongelmitta, joskin aamun avauksessa oli aamukankeutta. Kasi saapui päivän ensimmäiseen huoltoon SM1-luokan sijalla 11.

– Ajettiin avaus-EK aivan liian varovasti. Nuotituksessa avauspätkä tuntui erityisen sorapintaiselta alussa, ja ei oikein ollut etukäteen tuntumaa pidosta. Pätkä oli myös nopea, keskinopeus yli 130 km/h, joten ei siinä seniorikuski heti herännyt nuorempien kovaan aamunavaukseen. Tukkapöllöä tästä saa huolto antaa kuskille, Kasi hymyili summatessaan aamun avausta huollossa.

Huollon jälkeen vuorossa oli päivän pisin erikoiskoe, 33 kilometrinen Riutta. Erikoiskoe sisälsi erityyppistä tiestöä isosta valtiontiestä aina pienempään yksityistiehen. Oltiin iltapäivässä, aurinko paistoi, ja Kasin vauhtikin alkoi parantua aamun avauksen jälkeen, tuloksena luokan kahdeksas sija, joka nosti parin Kasi-Ania nyt SM1-luokassa sijalle 8.

– Yritettiin oikeasti nostaa vauhtia aamusta. Tämä onnistui ilman virheitä, oli hyvä fiilinki pätkän maalissa. Jukka sanoi heti pätkän maalissa, että tästä nyt pitää vielä vähän kiristää, muuten ei sijoitukset parane, Ania kommentoi parin tuntoja kolmospätkän jälkeen saavuttuaan päivän toiseen huoltoon.

Päivän päättivät kaksi Itä-Suomen kuuluisaa erikoiskoetta, Oskola 27 km ja Palo 12 km, jotka ajettiin myös viime vuonna SM Itärallissa.

– Huolto on tehnyt jälleen loistavaa työtä. Lisämausteen huoltotiimiimme tekemiseen tänään toi yksi Suomen tämän hetken nopeimmista R5-kuljettajista, jonka neuvot varmasti lisäsivät ajonälkääni päivän päättäville kahdelle EK:lle, Kasi availi lähtökohtiaan lopuille rallin 40 EK-kilometrille.

Kaksi viimestä EK:ta oli sitten sitä menoa, mitä parhaimmillaan ajon pitää olla. Ehdottomasti sytyttiin rallin päättävillä erikoiskokeilla, ja ralli jäi ikään kuin kesken, kun menovaihde alkoi löytymään. Kasi kellotti molemmille erikoikokeille SM1-luokan seitsemänneksi nopeimman ajan, ja pari Kasi-Ania päättivät rallin talvikauden parhaaseen tulokseensa ollen Itärallin kuudes kovassa SM1-luokassa. Kasi siirtyy SM-sarjassa kevättauolle kuudennella sijalla luokassaan.

Tulokset:

POS    1-Ohjaaja/Driver          Aika/Time    ERO 1. / Diff 1st

  1. Emil Lindholm            46:41,0             
  2. Teemu Asunmaa         46:47,7              6,7
  3. Juha Salo                      47:23,9              42,9
  4. Esa Ruotsalainen        48:27,6              1:46,6
  5. Juuso Metsälä              48:56,7              2:15,7
  6. Jukka Kasi                     50:13,4              3:32,4
  7. Ville Pynnönen            50:20,1              3:39,1
  8. Toomas Heikkinen      51:04,9              4:23,9
  9. Toni Lauronen             51:10,3              4:29,3
  10. Kari Hämäläinen         53:05,9              6:24,9

 

Seuraava rallin SM-sarjan osakilpailu ajetaan Kouvolassa kesäkuun puolivälissä.

Teksti: Tiedotus | Rally Team Kasing

Kuvat: Printsport Racing, Rally Team Kasing