SM O.K. Auto Ralli 15.-16.2.2019

SM-rallikauden toinen ralli ajettiin Kouvolassa 15–16. helmikuuta 2019. Poiketen kauden avanneeseen Tunturiralliin, Kouvolassa päästiin ajamaan lämpöaallon sulatamilla teillä, reitistön ollessa uusia teitä. Ralliin starttasi  yli 120 autoa, kun tänä vuonna rallissa ajettiin sekä yleisen että junioreiden SM-pisteistä. RallyTeamKasingin kuski-kartturi pari Kasi ja Ania starttasi reitille lähtönumerolla 7, tavoitteenaan jatkaa hyvää tuloksentekoa Tunturirallin jatkoksi. Ralli lähti hienosti liikkeelle perjantai-iltana, kun pari kaasutteli heti avaus-EK:lla viidenneksi nopeimman ajan. Ralli päättyi kuitenkin  lauantaina EK4:n jälkeen tekniseen keskeytykseen, kun auton jäähdytysjärjestelmä sai lieviä kolhuja lumipenkkaosumasta.

Kouvolan ralli ajettiin todella hienoilla teillä. Reitti oli myös suunniteltu loistavasti siirtymien ollessa lyhyitä, näin luvassa oli kompakti 2 päiväinen ralli. Kouvolan SM-ralli käynnistyi perjantai-illan kahdella ilta-EK:llä yhteispituudeltaan noin 16km. Lämmin päivä oli pehmittänyt teitä, ja illan kahdella erikoikokeella tulikin olla tarkkana. Kasi aloitti rallin hyvin ajaen ensimmäisellä kilpailun avaavalla yleisöerikoiskokeella viidenneksi nopeimman ajan.

– Ensimmäinen pätkä oli raviratapyöritystä todella pehmeässä lumessa. Lähdettiin vetämään rauhallisesti rallin avausta ilman yliyrittämistä ja oli pieni yllätys näin hyvä avaus-EK. Perjantain EK2 ajettiin hieman liian varovasti, mutta tulos päivän päättävältä osuudelta todella tyydyttää, summasi Kasi avaustaan iltatauolle siirryttäessä.

Lauantaina oli ohjelmassa 5 erikoiskoetta, kokonaispituudeltaan hieman alle 100 EK-kilometriä. Päivän avaava 26 km vaihteleva ja kumpuileva avauspätkä.

– Olihan hieno avauspätkä päivään. Vaikka pätkä oli nopea ihan loppua lukuunottamatta, on tälläisillä teillä hieno ajaa rallia. Alussa otettiin hieman varovasti, mutta loppua kohti saatiin vauhtia kohdalleen. Tuloksena SM1-luokan seitsemänneksi nopein aika, täytyy olla tyytyväinen, Kasi analysoi lauantain avausta ennen EK4 alkua.

Lauantain toinen, noin 12km pätkä tarjosi kilpailun ehkä dramaattisimman tapahtuman, kun auto numero 6 ajoi kovasta vauhdista ulos osuen puuhun. Kilpailijapari Kasi-Ania oli tapahtumapaikalle tullut ensimmäinen auto. Tilanteen kriittisyys selvisi heti parin saavuttua paikalle, ja he tekivät välittömästi SOS-ilmoituksen ambulanssin saamiseksi tapahtumapaikalle.

– tulimme siihen saakka sujuvalla tempolla, ja olimmekin hyvin sijoittuneena split-ajoissa kärkeen nähden. Kun saavuimme edellä lähteneen autokunnan ulosajopaikalle, oli meille heti selvää, että tähän pysähdytään ja pyritään saamaan apu nopeasti paikalle, sekä varoittamaan takana tulevia autoja tilanteesta, Kasi selvensi tapahtumapaikalla vallinnutta sekavaakin tilannetta kilpailun jälkeen.

Pari Kasi-Ania jatkoi tapahtumapaikalta eteenpäin kohti erikoiskokeen maalia, mutta ennen EK:n maalia rikkoontui yhteensattumien seurauksena Skodan jäähdytysjärjestelmä, jonka seurauksena edessä oli keskeytys.

– Ajo sujui kartturin paikalta seuraten hyvin koko kilpailun ajan ja vielä selvästi nousujohteisesti. Autoon saatiin torstaina hyvät säädöt jotka sopivat tiestöön erinomaisesti. Mutta ralli on joskus tällaista, mietti Ania päivän tapahtumia keskeytyksen jälkeen.

Seuraava SM-ralli ajetaan Joensuussa maaliskuun 1-2 päivä.

Teksti: Tiedotus | Rally Team Kasing

Kuvat: Hannu Rainamo, Ari Karhunen, Rally Team Kasing

https://youtu.be/fP_y5Zefsuo