SM Vaakuna Ralli 20.-21.2.2015

 

Keskeytyksestä huolimatta Mikkelin ralli nosti fiiliksiä

 Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu vietiin läpi Mikkelissä keväisen haastavissa olosuhteissa. Helmikuinen lämpöaalto oli pehmittänyt teiltä lumet ja jäät lähes olemattomiin. Seitsemän erikoiskokeen ralli kutistui viiden pätkän kisaksi, kun sekä ensimmäinen, että viimeinen kiirustaival peruttiin kehnojen olosuhteiden vuoksi.

Team Kasingin miehistö, ykköskuljettaja Jukka Kasi ja kartturi Henri Ania lähtivät kisaan niillä kierroksilla mitkä olivat muistissa Tunturirallin toisesta kilpailupäivästä. Mikkelin Vaakuna Rallin ensimmäinen erikoiskoe rallin avauspäivänä perjantaina oli Raviradan maisemiin vedetty vajaan kolmen kilometrin mittainen riipaisu. Siellä Jukan Mitsubishi Lancer Evo IX liikahti SM2 -luokan kuudenneksi nopeimmin.

-Lähdettiin heti ensimmäiselle pätkälle sillä asenteella, että vauhdin täytyy olla heti samalla tasolla, mitä se oli Tunturirallin toisena päivänä. Aloitus meni kohtuullisen hyvin. Pientä varovaisuutta oli joissakin kohdissa, mutta kokonaisuutena olin tyytyväinen sijoitukseen, kirkasti Jukka rallin avausta.

Toisen kilpailupäivän aamun herättely oli reilu 26-kilometrinen kiirustaival. Jukka ja Henri olivat jälleen luokan kuudenneksi nopeimmat vaikka pätkällä vauhtia hidastivat kaksi eri kilpailijaa, jotka hitaampina tulivat kiinni ajetuiksi. Molempien autojen perässä pitkät matkat ohituspaikkaa kyttäillessä kello rullasi mittariin ylimääräisiä sekunteja Seuraavalla pätkällä alku kulki vauhdikkaasti, mutta matka katkesi ennen täysiä kilometrejä.

-Paikka oli sellainen pitkä iso alamäki jonka jälkeen tie kääntyi sumppuun oikealle. Tilannenopeus siihen paikkaan oli liian suuri ja tein siinä ajovirheen. Sen jälkeen lennettiin pihalle perä edellä. Auto saatiin hangesta irti vasta kilpailun järjestäjien avustukselle. Pääsimme ajamalla pois pätkältä, mutta auton ulkonäkö ei ollut kehuttavassa kunnossa varsinkaan kuljettajan kyljeltä, selvitti Jukka keskeytyksen syytä.

Vaikka Mikkelin Ralli keskeytyi ennen aikojaan, oli Jukalla silti positiiviset fiilikset kilpailun jälkeen.

-Nelospätkälle lähdettiin ihan tietoisesti nostamaan vauhtia. Se on mukava todeta, että vauhti nousi lupauksia herättävästi. Se virhe mikä tapahtui, ei pahemmin harmita. Sellaista voi aina sattua ralleissa. Ne kilometrit mitä ehdimme ajaa, antoivat uskoa, että voimme kehittyä nopeammaksi. Jokaisessa kisassa pitää nostaa vauhtia. Vain sillä voi päästä parempiin tuloksiin, laskelmoi Jukka kisan jälkeen.

Seuraavan kerran kierroksia voi hinata ylöspäin omassa maakunnassa kun talvikauden kolmas ja lumirallit hyvästelevä kaksipäiväinen Pohjanmaa Ralli kurvaillaan maaliskuun 6.-7. päivinä. Rallin lähtö- ja maalipaikka sijaitsee Seinäjoen Sorsanpesällä. Perjantaina reitti käväisee Ilmajoen suunnalla ja lauantain kiirustaipaleet kurvaillaan Töysän ympäristössä Keskisen Kyläkaupan parkkipaikan toimiessa keskitettynä huoltopaikkana.

Teksti: JiiVee Korpela