SM Vaakuna Ralli 7.-8.2.2020

Jukka Kasi jatkoi tasaista tekemistä SM Vaakuna rallissa

SM-rallisarja palasi yhden välivuoden jälleen taas Mikkelin maisemiin, kun talvikauden toisena osakilpailuna rallikalenterissa oli menneenä viikonloppuna 7-8.2. SM Vaakuna ralli. Luvassa oli 9 erikoiskokeen ja 110 EK-kilometriä Etelä-Savon haastavilla ralliteitä. Jukka Kasi kartturiparinaan Henri Ania ajoivat tämän rallin nyt viidettä kertaa, ja maaliin on päästy aiempina vuosina vain kerran. Jukka Kasi sijoittui nyt kokonaiskilpailun seitsemänneksi, samalla ottaen SM1-luokan 7. korkeimmat pisteet, jotka nostivat Kasin kahden osakilpailun jälkeen sarjassa sijalle 5.

Ralli avattiin perjantai-illan lyhyellä 1,5 kilometrisellä yleisöerikoiskokeella sankassa lumipyryssä Mikkelin raviradalla.

– ihan ok veto avaukseen, näissä tulee välttää yliyrittämistä ja turhia virheitä, koska rallihan käynnistyy toden teolla lauantaina yli 100 EK-kilometrin reitillä, Kasi kommentoi lyhyesti ennen yötaukoa.

Lauantaina ajettiin kahdeksan EK:ta. Aamun 2 ensimmäistä pätkää sujui rutiinilla aikojen ollessa kymppisakissa. Hieman miehistö “moitti” pidon puutetta. Tuntui ettei auto pure tien pintaan kuten testeissä ja muutamia pitkiä luisuja syntyi pätkillä. Myös yksi spinni tiukassa vasurissa hidasti aamun menoa, kun Skodaa pakitettiin edes takaisin tiellä oikeaan menosuuntaan EK4:lla.

– Tultiin tiukaan alas pudottavaan vasuriin ihan varovasti, mutta jotenkin se vaan kevensi auton perää niin, että pyörähdettiin perä menosuuntaan, Kasi summasi päivähuollossa EK4:n tilannetta.

Kasin sijoitus ajetun viiden erikoiskokeen jälkeen oli kahdeksas omassa luokassa, ja yleiskilpailussa sijalla 10.

Iltapäiväksi päätettiin lähteä tiimin kanssa kokeilemaan uusia säätöjä, mikä olikin ehdottomasti oikea päätös rallin iltapäivän n. 56 EK-kilometrille. Pito ja auton käyttäytyminen muuttui parempaan suuntaa, ja luotto ajamiseen palasi.

Ajat paranivat iltapäivällä, ja tuloslistalla Kasi kipusi päivähuollon yleiskilpailun 12. sijalta 7:ksi rallin lopputuloksissa.

– Kaksi viimestä EK:ta oli kyllä todella haastavaa nuotinluvullisesti. Rytmi vaihteli älyttömästi, ja mahdollisuus tehdä virhe oli suuri. Pätkät selvitettiin kuitenkin ihan hyvin, ja fiilis EK9 maalissa oli korkea, nuottia lukenut Henri Ania iloitsi maalissa.

– Mikkelissä on aina ollut haastavat tiet. Tuntuu hyvältä, että pääsimme maaliin ilman isompia virheitä. Huolto teki lauantain aikana loisto työtä, ja sain kasattua itseluottamuksen kohdalleen rallin iltapäivän osuuksilla, tiivisti Jukka Kasi tuntojaan onnistuneen kilpailun jälkeen maalissa.

Kahden ajetun SM-osakilpailun jälkeen Kasi on SM1-luokassa sarjapisteissä viidentenä. Talvikauden päättävä kolmas talviralli, Itäralli, ajetaan Joensuussa helmikuun lopussa.

Teksti: Tiedotus | RallyTeamKasing

Kuvat: samzon.kuvat.fi, Vesa Rauhala, RallyTeamKasing